Este o dietă pe bază de fructe potrivită pentru tine?


Mulți oameni apelează la o dietă bazată pe fructe atunci când doresc să slăbească sau să își îmbunătățească starea generală de sănătate. Fructele sunt în mod natural sărace în calorii și oferă nutrienți importanți care susțin un organism și o minte sănătoasă, cum ar fi potasiul, acidul folic, vitamina C și fibrele. Cu toate acestea, o dietă bazată pe fructe exclude grupurile cheie de alimente și poate duce la deficiențe nutriționale în timp dacă este urmată pe termen lung. Acest tip de dietă restrictivă a fost, de asemenea, legat de o tulburare de alimentație numită ortorexie nervoasă, care se caracterizează printr-o obsesie nesănătoasă a consumului de alimente „pure”.

În timp ce o dietă pe bază de fructe poate fi eficientă pentru unele persoane care doresc să slăbească, este important să combinați această abordare cu strategii suplimentare, cum ar fi activitatea fizică regulată și controlul porțiilor. În plus, este vital să vă consultați cu un profesionist din domeniul sănătății sau cu un dietetician înainte de a face modificări semnificative ale dietei.

O dietă pe bază de fructe este un tipar alimentar extrem de restrâns care limitează toate celelalte alimente, inclusiv legumele, cerealele, proteinele slabe și grăsimile sănătoase. Acest tip de dietă poate avea consecințe grave asupra sănătății dacă este urmată pe termen lung, inclusiv malnutriție și deficiențe de nutrienți esențiali precum proteine, calciu, fier, vitamina D, potasiu, acid folic și fibre.

În plus, o dietă bazată pe fructe Cura de slabire pe baza de fructe poate crește riscul de apariție a bolilor dentare ca urmare a consumului ridicat de fructe acide precum lămâi, lime și grepfrut sau sucuri de fructe 100%. Acești acizi pot uza smalțul dinților, ducând la apariția cariilor în timp, dacă nu sunt clătiți corespunzător.

Fructele sunt o sursă bună de fibre solubile, care ajută la promovarea senzației de sațietate și susține un microbiom intestinal echilibrat, care ajută la digestie și metabolism. De asemenea, sunt o sursă bogată de vitamine, minerale și antioxidanți. Unele exemple includ fructele de pădure, care sunt bogate în flavonoide care ajută la protejarea împotriva cancerului și fructele citrice, care conțin un fitochimic numit limonen, care s-a dovedit că previne și tratează bolile de inimă și cancerul.

O dietă pe bază de fructe lipsește, de asemenea, unii nutrienți cheie, cum ar fi proteinele, zincul, fierul, vitamina D și calciul. Acest tip de dietă poate fi, de asemenea, deficitar în acizi grași esențiali, în special omega-3, care sunt asociați cu o inflamație redusă și un risc mai mic de boli de inimă.


Leave a comment